08-09-2015 07:47 | Door: Dimitri Reijerman

Uber heeft plannen om samen met webwinkels en winkeliers een dienst te starten voor het bezorgen van pakketjes.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Re/code op basis van anonieme bronnen. Uber wil volgens de techsite de bezorgdienst, waarbij de nadruk komt te liggen op snelle bezorging, in New York starten.

Naar verwachting kondigt Uber de bezorgdienst eind september of begin oktober officieel aan. Na de start van de dienst in New York is de volgende stap een introductie van de bezorgservice in San Francisco.

Uber zou al enkele deals hebben gesloten met bedrijven, waaronder een aantal luxe merken die winkels hebben op Fifth Avenue in Manhattan. Enkele bedrijven uit de e-commerce-sector hebben ook belangstelling getoond. Uber hoopt via deze firma's ook kleine ondernemers te overtuigen de bezorgdienst te gaan gebruiken.

UberRush en UberEats

Uber heeft onder de naam UberRush in enkele Amerikaanse steden al een koeriersdienst draaien. Via UberRush kan iemand een Uber-chauffeur inschakelen om een pakketje of product ergens op te pikken en deze naar een andere plek te brengen. Daarnaast experimenteert het bedrijf met UberEats, een bezorgdienst voor maaltijden.

Bron: Re/code | Foto: Nick Harris, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)