30-09-2015 07:55 | Door: Dimitri Reijerman

Vos Logistics heeft vijf trucks aan zijn vloot toegevoegd die op LNG rijden. Daarmee wordt de uitstoot van schadelijke stoffen flink verminderd, claimt het transportbedrijf.

Het gaat om zogeheten low-deck-vrachtwagens. Deze zullen door Vos Logistics worden ingezet voor vervoer van goederen binnen de Benelux en voor regionale distributie. De trucks kunnen niet alleen op vloeibaar aardgas rijden, maar ook, mits beschikbaar, op duurzamer liquefied biogas ofwel LBG.

Omdat de trucks LNG in plaats van diesel gebruiken, is de uitstoot van met name stikstofoxide een stuk lager. Volgens Vos is de Nox-vermindering ten opzichte van dieseltrucks volgens de Euro 5-norm 90 procent. De CO2-emissies liggen in vergelijking met de Euro 6-norm 5 tot 15 procent lager, terwijl de motoren in de LNG-trucks ook 50 procent minder lawaai produceren.

Internationaal netwerk van LNG-tankstations

Het bedrijf uit Oss, dat in 2010 voor de eerste maal LNG-voertuigen op de weg bracht, zegt het eerste transportbedrijf te zijn dat LNG-trucks met mega trailers inzet voor internationaal vervoer. Deze trailers bieden een transportcapaciteit tot 100 kubieke meter.

Vos streeft ernaar om ook buiten de Benelux transporten met de milieuvriendelijkere trucks op te zetten. Daarom wordt gekeken naar het opzetten van een internationaal netwerk van LNG-tankstations.

Bron: Vos Logistics | Foto: Vos Logistics