30-09-2015 16:03 | Door: Dimitri Reijerman

Stadslogistiek, onderdeel van PostNL, gaat in Arnhem samenwerken met de start-up Zzzoof. Voor het leveren of ophalen van goederen worden uitsluitend elektrisch aangedreven voertuigen ingezet.

Zzzoof, opgericht in 2012, is in de regio Arnhem actief en richt zich op het midden- en kleinbedrijf. Zo kunnen middenstanders de bezorgdienst inschakelen om nog op dezelfde dag goederen af te leveren bij de klant.

Zzzoof, als start-up voortgekomen uit het Investment Ready Program, bezorgt onder andere al elektronica die bij de Arnhemse Mediamarkt is besteld. Zzzoof, dat uitsluitend elektrisch aangedreven scooters en bestelauto's inzet, zegt zo een groene bezorgmethode voor binnensteden te bieden terwijl lokale winkeliers op deze wijze beter kunnen concurreren met webwinkels.

Efficiëntere goederenstromen

PostNL richt zich met zijn Stadslogistiek-dienst op het aanbieden van logistieke diensten aan bedrijven. De dienst bundelt goederenstromen aan de rand van de stad om ze in een keer te leveren. Ook voert het recyclebare materialen en afval af.

Door de samenwerking kan Zzzoof gebruik gaan maken van de logistieke systemen en kennis van Stadslogistiek en PostNL. Op zijn beurt gebruikt Stadslogistiek, dat ook actief is in Delft, het duurzaam opererende wagenpark van Zzzoof. De twee werken samen onder de naam Stadslogistiek Arnhem.

Bron: Stadslogistiek | Foto: By G.Lanting [GFDL or CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons