06-10-2015 16:50 | Door: Dimitri Reijerman

De Buren Afhaalcentrum, een start-up die onbemande afhaalpunten exploiteert, gaat afhaalkluisjes plaatsen bij winkels van Bruna. Pakketjes zijn daar 24 uur per dag af te halen.

Volgens de twee bedrijven kunnen consumenten en lokale retailers de kluisjes gebruiken om efficiënt en snel pakketjes op te halen of te retourneren. Met name voor winkeliers met een webwinkel zijn de kluisjes interessant. De klant kan hierbij zelf kiezen om zijn bestelde producten bij een afhaalpunt van De Buren op te pikken.

Dit bespaart op de verzendkosten. Bovendien is het kluisjessysteem duurzamer en efficiënter, omdat een koerier minder vaak tevergeefs pakketjes bij de consument thuis komt afleveren.

1.000 afhaalpunten

Bruna zegt zoveel mogelijk winkels geschikt te willen maken voor de afhaalkluisjes van De Buren Afhaalcentrum. De Buren Afhaalcentrum, dat onder andere samenwerkt met DHL en TNT, zegt op zijn beurt zijn netwerk van afhaalkluisjes verder te willen vergroten.

Het bedrijf streeft naar een landelijke dekking met meer dan 1.000 afhaalpunten. Verder zegt De Buren Afhaalcentrum geen exclusieve contracten af te sluiten met partijen, waardoor bezorging van goederen via zijn infrastructuur goedkoper en efficiënter kan plaatsvinden.

Bron: De Buren Afhaalcentrum | Foto: De Buren Afhaalcentrum