08-10-2015 07:24 | Door: Dimitri Reijerman

Transporteur Vos Deventer gaat op zijn bedrijfsgebouw 1.400 zonnepanelen plaatsen. Dit moet het bedrijfspand volledig CO2-neutraal maken. Ook neemt Vos Deventer zes extra stille truck in gebruik.

Vos Deventer plaatst de zonnepanelen in het kader van het Lean and Green-plan van de transporteur. De panelen zullen volgende maand op het dak van de loods in Deventer geplaatst worden. Het project is deels bekostigd door gebruik te maken van SDE+-subsidies.

Stille trucks

Naast het plaatsen van zonnepanelen neemt Vos Deventer ook zes nieuwe Daf-trucks in gebruik. In totaal heeft het transportbedrijf 21 exemplaren besteld.

De vrachtauto's beschikken over een stille modus waarbij de geluidsproductie onder de 72 decibel blijft. De vrachtauto's zijn zo inzetbaar voor locaties waar geluidsnormen gelden, zoals stadscentra. De trucks beschikken over relatief schone Euro 6-motoren.

Transporteurs hebben de optie om ook andere brandstoffen te gebruiken dan diesel. Branchegenoot Vos Logistics nam onlangs nog vijf LNG-trucks in gebruik.

Bron: Vos Deventer | Foto: Vos Deventer