17-10-2015 10:19 | Door: Dimitri Reijerman

Shell heeft zijn vierde LNG-tankstation voor vrachtauto's geopend op het terrein van Albert Heijn in Pijnacker. Trucks van de supermarktreus maken gebruik van de schonere brandstof.

Shell LNG

De twee bedrijven zeggen nauw samen te werken om voor zwaar transport naar de bebouwde kom LNG als brandstof in te zetten in plaats van diesel. LNG-vrachtwagens zijn stiller en mogen daarom in stedelijke gebieden komen waar geluidsrestricties gelden. Albert Heijn kan zo in de avonduren en 's nachts supermarkten in deze gebieden bevoorraden.

Dieselalternatief

LNG is schoner dan diesel. Met name de emissies van fijnstof, zwavel- en stikstofoxides, en CO2 zijn lager. Shell zegt dat de vraag vanuit wegtransportbedrijven naar vloeibaar aardgas groeit. Het energiebedrijf is daarom bezig om zijn netwerk van LNG-tankstations in Nederland uit te breiden.

Het nieuwe LNG-tankstation in Pijnacker heeft een capaciteit van 70.000 liter LNG en kan dagelijks de tanks van tweehonderd vrachtwagens vullen. Tot nu toe heeft 650 maal een Albert Heijn-vrachtwagen LNG getankt.

Bron: Shell | Foto: Shell