26-10-2015 15:23 | Door: Dimitri Reijerman

De Dierenbescherming heeft dertig elektrische dierentransporters en zeven Animal Rescue-voertuigen in gebruik genomen. De benodigde energie is grotendeels afkomstig van eigen zonnepanelen.

Dankzij een gift van € 2,7 mln van de Nationale Postcode Loterij kon de Dierenbescherming zeven Mercedes-Benz Sprinter Bluetec-voertuigen aanschaffen, bedoeld voor het vervoer van meerdere dieren tegelijk. Daarnaast nam de organisatie dertig Nissans e-NV200 in gebruik. NL Mobility bouwde de benodigde infrastructuur om de elektrische voertuigen op te laden.

De elektrische auto's krijgen stroom door middel van zonnepanelen die door Verhagen Zonnepanelen op vestigingen van de Dierenbescherming zijn geplaatst. In totaal tellen zes locaties van de dierenwelzijnsorganisatie 624 zonnepanelen. Tevens plaatste het bedrijf 27 laadpalen en drie snelladers.

Naast zonnepanelen en elektrische aandrijving heeft het bedrijf Mobilita Bedrijfswageninrichtingen de dierentransporters voorzien van zonnepanelen op het dak. Deze aparte elektrische installatie ontziet de accu voor de elektromotor en geeft de benodigde elektriciteit voor de airco, interieurverlichting en de zwaailichten.

Fastned, een aanbieder van oplaadpunten, biedt de Dierenbescherming de infrastructuur om de dierentransporters en Animal rescue-voertuigen ook onderweg van stroom te voorzien.

Door met name de inzet van de zeven Mercedes-Benz Sprinter Bluetec-voertuigen denkt de Dierenbescherming veel onnodige ritjes met busjes te voorkomen. Zo kan een Animal Rescue-voertuig meerdere dieren meenemen bij bijvoorbeeld ontruimingen bij dierenverzamelaars.

Bron: Dierenbescherming | Foto: Dierenbescherming