26-10-2015 18:01 | Door: Dimitri Reijerman

PSA Peugeot Citroën publiceert vanaf volgend jaar realistische verbruiks- en emissiecijfers voor de bestverkopende modellen. Daarmee is het de eerste autofabrikant die 'echte' gegevens toont.

De Franse autofabrikant PSA, eigenaar van de merken Peugeot en Citroën, laat de realistische verbruikscijfers en de emissies van zijn auto's vaststellen door een onafhankelijk onderzoeksinstituut.

Daarmee wil het bedrijf alle twijfels en verwarring rondom de huidige laboratoriumtests wegnemen. De uit 1992 stammende NEDC-norm levert structureel veel gunstiger resultaten op dan bestuurders in de praktijk ervaren.

'Geen gesjoemel'

Met de stap loopt PSA Peugeot Citroën voor op Europese initiatieven om de internationale meetmethode te verbeteren. De nieuwe test zal naar verwachting op zijn vroegst in 2017 ingevoerd worden, al is er binnen de EU nog de nodige onenigheid.

PSA Peugeot Citroën benadrukt nogmaals dat het nooit gemord heeft aan de software van zijn dieselauto's om zo labtests te beïnvloeden. Daarbij verwijst het Franse concern indirect naar het dieselschandaal waarin Volkswagen is verwikkeld.

Bron: PSA Peugeot Citroën | Foto: PSA Peugeot Citroën