27-10-2015 13:30 | Door: Dimitri Reijerman

Renault en Nissan zullen tijdens de aankomende klimaatconferentie in Parijs een vloot van tweehonderd elektrische auto's op de weg brengen. De auto's gaan delegatieleden vervoeren.

Het beschikbare wagenpark bestaat uit de Renault ZOE, de Nissan Leaf en de zevenpersoons Nissan e-NV200. Volgens de twee autofabrikanten gaat het om de grootste vloot aan elektrische auto's ter wereld die op de been wordt gebracht.

Tijdens de klimaattop vervoeren de auto's afgevaardigden van en naar Le Bourget, het conferentieoord waar de COP21-conferentie plaatsvindt. De voertuigen zijn in de periode van 30 november tot en met 11 december 24 uur per dag beschikbaar en dienen als aanvulling op het openbaar vervoer in de Franse hoofdstad. Op de COP21-top verwacht de VN meer dan 20.000 afgevaardigden uit 195 landen.

Nissan en Renault denken dat de elektrische auto's in totaal 400.000 emissieloze kilometers zullen afleggen. Om de auto's op te laden is een netwerk van negentig laadpunten gebouwd, waarvan een derde na de conferentie blijft staan. Het Franse energiebedrijf EDF levert groene stroom.

Bron: Nissan | Foto: Nissan