29-10-2015 07:59 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla wil op termijn een fabriek voor de bouw van elektrische auto's openen in China. Voor de markt in India denkt Tesla-ceo Musk over een nieuwe Gigafactory om accu's te produceren.

Voor de Chinese expansieplannen onderhandelt Tesla Motors al met de Chinese overheid. Reden is de verwachting dat de vraag naar elektrische auto's van het bedrijf de komende jaren snel stijgt. Musk denkt zelfs dat over vijf à zes jaar de vraag vanuit China die van de VS kan overstijgen. Over drie jaar moet er daarom een lokale fabriek staan om de elektrische auto's te bouwen, schrijft de South China Morning Post.

Autofabrikanten zijn in China vanuit de overheid er toe verplicht om met binnenlandse bedrijven samen te werken. Musk belooft dat Tesla Motors de komende tijd deals zal aankondigen waarbij deze bedrijven worden betrokken. Het bedrijf expoliteert al wel een netwerk van Superchargers in het land.

Gigafactory in India?

Naast China ziet Tesla ook kansen in India. Musk gaf in antwoord op een vraag via Twitter aan dat de bouw van een Gigafactory in India op de lange termijn geen onzinnige gedachte is. In theorie kan deze fabriek accu's leveren aan Tesla-fabrieken in China.

 

Bron: South China Morning Post | Foto: Tesla