29-10-2015 10:30 | Door: Dimitri Reijerman

Lexus heeft de LF-FC op de Tokyo Motor Show uit de doeken gedaan. De conceptcar is voorzien van een brandstofcel voor aandrijving op waterstof. Ook experimenteert Lexus met het herkennen van handgebaren.

De LF-FC is een coupé waarbij een volgens Lexus 'krachtige' brandstofcel aan de achterzijde is geplaatst. Deze drijft de achterwielen aan, terwijl elektromotoren de voorwielen aandrijven. Volgens de autofabrikant zorgt dit ontwerp voor een optimale gewichtsverdeling en een hoge koppel.

Lexus LF-FC

Om het gewicht van de auto te verlagen, past Lexus meer kunststoffen toe. De 21 inch-wielen zijn bijvoorbeeld afgewerkt met kunststof dat is opgebouwd uit polymeren en versterkt met carbon fibre reinforced plastic.

Interface met herkenning handbewegingen

Lexus experimenteert ook met het herkennen van handgebaren om zo een interface te ontwikkelen die voor bepaalde functies, zoals de ventilatie en de audio-installatie, geen knoppen of touchscreens nodig heeft. Volgens Lexus toont de LF-FC een klein holografisch beeld bij de middenconsole dat aangeeft op welke handgebaren het systeem reageert.

Met het ontwerp van een coupé op basis van een brandstofcel kiest Lexus niet voor een elektromotor op basis van accu's, maar voor waterstofaandrijving. Daarmee volgt de autobouwer dezelfde filosofie en toekomstvisie van moederbedrijf Toyota. Wanneer de eerste Lexus-modellen met een brandstofcel daadwerkelijk op de weg komen, is nog onduidelijk.

Lexus LF-FC

Bron: Lexus | Foto's: Lexus