07-03-2013 14:25 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elektrische autofabrikant Tesla Motors plaatst zijn Europees distributiecentrum in Tilburg. Ook komt er een showroom en servicecentrum in Amsterdam.

Op dit moment behoort Nederland tot de landen in Europa waar de meeste reserveringen worden gedaan. In juni begint het Amerikaanse Tesla met de productie van zijn Europese Model S en de leveringen gaan in juli van start. Het distributiecentrum in Tilburg zal de basis zijn voor de Europese markt.

"Tesla en Nederland hebben dezelfde visie op duurzame energie en een schone toekomst voor de komende generaties," aldus George Blankenship, vice-president voor worldwide sales and ownership experience van Tesla Motors. "We zijn enorm enthousiast dat we onze belangrijkste vestigingen voor eindmontage, distributie, service en verkoop, alsmede onze operationele hoofdkantoren in Nederland kunnen oprichten."

Het hoofdkantoor van Tesla in Amsterdam wordt gevestigd in het zakendistrict Zuidas. De nieuwe showroom komt in de omgeving van het Museumplein. De locatie van het nieuwe servicecentrum wordt binnenkort bekendgemaakt. Deze nieuwe locaties van Tesla vullen de bestaande verkoop- en servicecentra in Eindhoven aan.

Nederlands vestigingsklimaat

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is verheugd over de nieuwe vestiging van Tesla. "Deze vestiging van Tesla laat zien dat Nederland aantrekkelijk is om in te investeren en dat Nederland de plaats is voor innovatieve bedrijven. Dat levert banen en inkomsten op en daarom blijft dit kabinet investeren in het Nederlands vestigingsklimaat", aldus minister Kamp.

Tesla werd hierin gesteund door de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), provincies Noord-Brabant en Noord-Holland, gemeenten Tilburg en Amsterdam als ook regionale ontwikkelingsmaatschappijen de BOM (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij) en Amsterdam Inbusiness.

Bron: APS Foto: Naoto Sato via Flickr.com