09-03-2013 07:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De eerste volledig elektrische Mercedes-Benz SLS AMG rolt deze zomer uit de fabriekshal. Voor de beleving kan het geluid van een V8-motorblok worden aangezet.

De Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive is in tegenstelling tot Ferrari’s nieuwste boegbeeld geen hybride, maar een volledig elektrisch aangedreven sportwagen. De vier elektromotoren leveren samen zo’n 750 pk, waardoor een maximumsnelheid van 250 kilometer per uur kan worden bereikt. Volgens Mercedes, onderdeel van Daimler, is het onder fabrikanten van elektrische auto's een gentlemen's agreement om niet boven deze snelheid te gaan zitten.

Binnen 4 seconden trekt de sportwagen op naar 100 kilometer per uur. Om niets af te doen aan de racebeleving heeft het Duitse luxemerk een eSound-functie ingebouwd. Wanneer dit wordt ingeschakeld is de elektrische bolide niet meer stil, maar is in de auto het geluid van een V8-motorblok te horen.

De actieradius bedraagt volgens het Duitse luxemerk 250 kilometer. Er wordt een snellader bijgeleverd, waarmee de accu's binnen 3 uur opgeladen kunnen worden. De auto kost in Duitsland €416.500. In Nederland wordt 2 procent extra btw gevraagd, maar daar staat tegenover dat de AMG wordt vrijgesteld van BPM en wegenbelasting. Omdat de auto geen CO2 uitstoot, komen zakelijke rijders dit jaar nog in aanmerking voor 0 procent bijtelling. Vanaf volgend jaar zal de bijtelling oplopen tot 7 procent.

Bron: Autokopen.nl

Foto: AutoMotoPortal.HR via Flickr.com