16-11-2015 16:30 | Door: Dimitri Reijerman

De Amerikaanse autofabrikant Ford is begonnen met het testen van zelfrijdende auto's in Mcity, een nagebouwde stad waarin autonome voertuigen veilig getest kunnen worden.

Mcity is gebouwd in de Amerikaanse staat Michigan en maakt deel uit van de University of Michigan. Ford is op het terrein begonnen met de eerste testritten. Daarvoor wordt de Ford Fusion ingezet, een hybride auto die volgens de autofabrikant met behulp van camera's, radar en ultrasone sensoren zelfstandig zijn weg kan vinden.

Met de testritten wil Ford een volgende stap zetten in zijn plannen om op termijn zelfrijdende auto's op de markt te brengen. De autofabrikant sleutelt nog volop aan de benodigde software, waarbij het met name de benodigde algoritmen wil verfijnen.

Testen met zelfrijdende Ford

Mcity biedt autofabrikanten een realistische testomgeving. In de 'nepstad' zijn onder andere verkeerslichten, oversteekplaatsen, fietspaden en tal van andere hindernissen geplaatst.

Naast Ford doen een groot aantal andere bedrijven mee aan het project: Delphi Automotive, Denso, Econolite Group, General Motors, Honda, Iteris, Navistar, Nissan, Qualcomm Technologies, Bosch, State Farm Mutual Automobile Insurance Company, Toyota, Verizon Communications en Xerox.

Bron: Ford