19-11-2015 10:10 | Door: Dimitri Reijerman

Fastned, een bedrijf dat snellaadstations voor elektrische auto's exploiteert, bouwt volgend jaar in Den Haag vijf snellaadstations. Daarmee richt Fastned zich meer op de stedelijke gebieden.

Voor de bouw van de vijf stations heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met de gemeente Den Haag. Fastned zet de snellaadstations neer langs een aantal drukke uitvalswegen.

De gemeente Den Haag zegt met de snellaadstations in te willen spelen op de snelle groei van het aantal elektrische auto's. Volgens Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned, is uitbreiding van laadpunten in de stedelijke omgeving een logische keuze: "Het overgrote deel van de Nederlanders heeft geen eigen oprit. Ook deze mensen willen elektrisch gaan rijden en dat maakt publieke snellaadstations onmisbaar. Den Haag snapt dat heel goed en maakt dit nu als eerste stad van Nederland mogelijk.”

In 20 minuten volledig geladen

De snelladers van Fastned kunnen elektrische auto's binnen 20 minuten opladen. De snellaadstations kunnen zo in tegenstelling tot publieke laadpalen, die maximaal twee auto's per dag volledig kunnen opladen, 150 elektrische auto's een volle accu geven. De elektriciteit op de laadpunten wordt deels opgewekt door zonnepanelen.

Langs de snelweg heeft het bedrijf nu 44 stations operationeel. Momenteel bouwt Fastned één snellaadstation per week. Fastned geeft aan dat het ook in andere Nederlandse steden snellaadstations wil gaan bouwen, maar concrete plannen daarvoor noemt het bedrijf nog niet.

Fastned Den Haag

Bron: Fastned | Foto: Fastned