20-11-2015 12:02 | Door: Dimitri Reijerman

Elon Musk, CEO van Tesla, kondigt aan dat de autobouwer de ontwikkeling van software en hardware voor zelfrijdende voertuigen flink wil versnellen. Het bedrijf zoekt daarom naar 'hardcore' developers.

Volgens een aantal tweets van Musk heeft het project dat 'algehele autonomie' voor zijn elektrische auto's de hoogste prioriteit. Niet alleen zoekt Tesla ontwikkelaars die geen specifieke ervaring hebben in de automotive sector, tevens geeft Musk aan dat het ontwikkelteam direct aan hem zal rapporteren en dat hij betrokken zal zijn bij de sollicitatiegesprekken.

Musk geeft verder aan dat het project gaat om een doorontwikkeling van Autopilot. Deze software is in zijn huidige versie in staat om een Model X en S semi-autonoom te laten rijden op de snelweg. Wel kent de Autopilot nog veel scherpe randjes. Tesla waarschuwt chauffeurs dan ook om ten aller tijde de handen bij het stuur te houden.

Met het zoeken naar nieuw toptalent voor zijn software- en hardwareontwikkeling lijkt Tesla te pogen zijn leiderspositie in de snelgroeiende markt voor autonome auto's vast te willen houden. Tal van autofabrikanten en techbedrijven zijn bezig met r&d naar autonome voertuigen en steken miljarden dollars in allerhande projecten.

Bron: Tesla | Foto: Tesla