25-11-2015 09:46 | Door: Fitria Jelyta

Schoonmaakbedrijf Asito voert voor ruim vierhonderd medewerkers het Alphabet-mobiliteitsbudget in om CO2-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd beter grip te krijgen op de vervoerskosten.

Asito heeft een contract afgesloten met leasemaatschappij Alphabet voor het invoeren van het mobiliteitsbudget, een flexibele reiskostenvergoeding. Hiermee krijgen vierhonderd medewerkers een reisbudget om hun privé- en zakelijke kilometers te bekostigen.

Bij het mobiliteitsbudget geldt dat medewerkers meer geld overhouden, wanneer zij zuiniger en minder privékilometers met hun auto’s rijden. Daarnaast beloont Asito zijn medewerkers voor het tanken bij tankstations met lage literprijzen.

"Het mes snijdt dus aan meerdere kanten”, zegt Wim Bakker, wagenparkbeheerder van Asito, in een persbericht. "Niet alleen stimuleren we onze medewerkers om milieubewuster te rijden, maar wij krijgen als werkgever een beter inzicht in de kosten die onze werknemers maken."

Duurzame vervoersoplossingen

Met het mobiliteitsbudget zegt Asito bij te kunnen dragen aan zijn ambitie om uiteindelijk CO2-neutraal te zijn. "Wij zijn ervan overtuigd dat het mobiliteitsbudget de manier is om werkgevers duurzame en flexibele vervoersoplossingen te bieden", zegt Diana van der Horst, consultant bij Alphabet.

Bij succes van de pilot verwacht Asito, dat onderdeel is van de ADG Dienstengroep, dat ook andere bedrijven in de groep overstappen op het mobiliteitsbudget. 

Bron: Asito | Foto: Richard Giles, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)