30-11-2015 07:51 | Door: Dimitri Reijerman

BMW levert voor de bewoners van een gloednieuw duurzaam appartementencomplex in Rotterdam vier deelauto's. Een deel van de prijs is in de servicekosten van de appartementen opgenomen.

timmerhuis

Alphabet, de leasearm van BMW, levert de vier deelauto's voor het Timmerhuis-appartementencomplex. Het gaat om drie elektrische i3's en een Mini op benzine voor de langere afstanden. Via het deelautoconcept kunnen de bewoners gebruikmaken van de auto's, waarbij een hoger serviceniveau wordt beloofd dan bij bijvoorbeeld Snappcar-voertuigen, meldt BMW.

In de servicekosten van het appartementencomplex is om toegang te krijgen tot de deelauto's een vaste fee opgenomen, terwijl voor het gebruik flexibele tarieven gelden. Daarnaast zijn voor de elektrische i3's laadpunten aangebracht in de parkeergarage. Ook is het aantal parkeerplaatsen bewust tot 120 beperkt, waardoor er weinig tot geen ruimte is voor een tweede auto.

Zonnepanelen voeden gebruikte i3-accu's

Het appartementencomplex is gebouwd door Heijmans, naar een ontwerp van OMA, het architectenbureau van Rem Koolhaas. Bovenop het gebouw zijn 27 zonnepanelen geplaatst. Deze leveren stroom aan hergebruikte accu's die eerder in BMW i3's waren te vinden. De accu's voeden op hun beurt de elektrische auto's.

Timmerhuis

Bron: BMW | Foto: BMW