03-12-2015 18:23 | Door: Dimitri Reijerman

Volvo Cars heeft de S90 aangekondigd. De sedan is leverbaar met Twin Engine aandrijving. Ook is de boordcomputer in staat om overstekend wild te herkennen en tijdig te remmen.

De S90 is in de hybride variant voorzien van een T8 Twin Engine plug-in hybride aandrijflijn. Deze aandrijflijn bestaat uit een 2 liter viercilinder benzinemotor en een elektromotor. Met een lithium-ion-accupakket van 9,6 kilowattuur kan de Volvo S90 circa 40 kilometer volledig elektrisch rijden.

Volvo S90

Volvo levert de S90 met Pilot Assist. Als deze semi-autonome rijmodus wordt geactiveerd, kan de bolide met kleine stuurcorrecties op zijn rijstrook blijven. Dit systeem werkt tot een snelheid van 130 kilometer per uur.

Verbeterd City Safety-systeem

Opvallend zijn de verbeteringen aan het City Safety-systeem. Dit veiligheidssysteem kan grote dieren herkennen zodat overstekend wild een minder groot gevaar moet vormen. De software is in staat om zowel overdag al 's nachts paarden en elanden te detecteren en geeft de chauffeur een waarschuwing en assisteert bij remacties.

Volvo S90 debuteert in januari op de autoshow van Detroit. De auto komt in de zomer op de markt en krijgt een prijskaartje dat naar verwachting onder de € 45.000 ligt.

Volvo S90

Bron: Volvo | Foto's: Volvo