08-12-2015 18:35 | Door: Dimitri Reijerman

Citroën brengt een nieuwe, elektrisch aangedreven versie uit van de Mehari, een klassieke 'strandauto' van de Franse autobouwer uit 1968.

Citroën E-Mehari

De E-Mehari heeft een aandrijflijn die gebouwd is door Bolloré, een bedrijf dat elektrische voertuigen bouwt. Als basis is dan ook gekozen voor de elektrische aandrijflijn van de Bolloré BlueSummer. De elektromotor levert een vermogen van 50 kilowattuur.

Het accupakket van 30 kilowattuur bestaat uit lithium-metaal-polymeer-accu's en biedt in stedelijke omgevingen een actieradius tot 200 kilometer. De topsnelheid van de auto bedraagt 110 kilometer per uur.

Afneembaar dak

De E-Mehari, die deels gebaseerd is op de vormgeving van de Citroën Cactus, beschikt over vier zitplaatsen en een afneembaar dak. Diverse verwisselbare onderdelen van de body zijn gemaakt van onderhoudsvrij thermoplast.

Citroën wil de E-Mehari in eerste instantie in het voorjaar van 2016 in Frankrijk op de markt brengen. Er zijn vooralsnog geen plannen om deze auto in Nederland op de markt te brengen. De prijs is nog onduidelijk.

Citroën E-Mehari

Bron: Citroën | Foto: Citroën