09-12-2015 12:30 | Door: Dimitri Reijerman

Hyundai heeft teasers gepubliceerd van de aankomende Ioniq. De auto komt beschikbaar als plug-in hybride, hybride en volledig elektrisch. De hybride modellen gaan direct concurreren met de Toyota Prius.

De Ioniq krijgt een aandrijflijn die geoptimaliseerd is voor elektrische aandrijving. De Zuid-Koreaanse autobouwer gaat echter ook twee hybride varianten bouwen, waarbij een verbrandingsmotor en de elektromotor het aandrijfwerk verdelen.

Waarschijnlijk kunnen de hybride modellen de concurrentie aan met de Toyota Prius dankzij de nieuwe 1.6 liter motor van Hyundai. Deze viercilinder met directe injectie kan volgens de autofabrikant een thermische efficiëntie behalen van 40 procent. Ook de vierde generatie Prius behaalt een dergelijke score.

Waterstof

De teaser die Hyundai prijsgeeft laat een model zien die ook deels op het design van de Prius lijkt. In januari wordt de auto aan de pers getoond en in maart zal de Inoniq op de beursvloer in Genève staan.

Hyundai mikt voor toekomstige modellen op zowel waterstof als op elektrisch aangedreven auto's. Met de Tuscon heeft het bedrijf al een waterstofauto in zijn portfolio, terwijl het met de Sonata Hybrid ook al een hybride model op de markt heeft.

Bron: Hyundai | Foto: Hyundai