18-12-2015 10:12 | Door: Dimitri Reijerman

Bolt Mobility heeft via een crowdfundingactie € 1 mln opgehaald. Daarmee kan de start-up overgaan tot de bouw van de eerste prototypes van de elektrische scooter.

De inzamelactie van Bolt Mobility verliep via Leapfunder. Met het geld kan de bouw van de eerste prototypes van de elektrische scooter beginnen nadat het bedrijf al meer dan 75 bestellingen had ontvangen met een totale verkoopwaarde van € 225.000.

Oprichters Marijn Flipse en Bart Jacobsz Rosier werken inmiddels bij de techincubator YesDelft aan de laatste voorbereidingen. Het is de bedoeling dat komende zomeer de eerste honderd limited editions van de zogeheten AppScooter geleverd worden. De makers willen de scooter ook gaan verkopen in Berlijn, Parijs, Londen, Rome, Milaan en Barcelona.

Alternatief voor 'fijnstofkannonen'

Bolt Mobility, dat in Rotterdam zetelt, wil met de AppScooter een duurzaam antwoord formuleren voor de huidige 'fijnstofkannonen' die met een conventionele 2- of 4-takt-motor rondrijden. De elektrische scooter trekt snel op - 3,9 seconden tot de topsnelheid van 45 kilometer per uur - en biedt een actieradius van 45 kilometer.

De makers hebben de cockpit van de scooter ook voorzien van een touchscreen. Via 4G maakt de AppScooter verbinding met internet. Bovendien belooft Bolt Mobility de software regelmatig te updaten. De makers spreken daarom ook van 'een kruising tussen een Tesla en een iPhone op twee wielen'. Er is wel een abonnement noodzakelijk. Deze kost € 29 per maand.

Interview Bolt Mobility

DuurzaamBV Radio sprak eerder met oprichter Marijn Flipse. Bolt Mobility was destijds bezig met een investeringsronde om hun scooter naar de markt te brengen.

Bron: Bolt Mobility | Foto: Bolt Mobility