10-04-2013 09:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De komende twee jaar worden zeker vier openbare waterstoftankstations in ons land gebouwd. De eerste wordt rond de jaarwisseling langs de A15 in Rotterdam geopend.

Dat maakt staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) woensdag in Rotterdam tijdens een werkbezoek aan waterstofproducent Air Liquide bekend. Volgens Mansveld staan we "aan de vooravond van de introductie van rijden op waterstof in Nederland". Er komen steeds meer auto's op de markt die rijden op waterstof. "Daarom moeten we ons land klaarstomen voor deze schone en duurzame voertuigen."

Naast Rotterdam komen zal er ook waterstof getankt kunnen worden in Amsterdam, Helmond en Arnhem. Op dit moment rijdt alleen een aantal bussen in het openbaar vervoer op waterstof. Voertuigen die rijden op waterstof stoten geen CO2 uit en zijn veel stiller.

De verwachting is dat vanaf 2015 enkele duizenden auto's die rijden op waterstof op de (wereld)markt zullen komen. Onder meer Hyundai, Toyota, Daimler en Honda gaan dergelijke auto's produceren.

Bron: ANP

Foto: Marqit via Google Images