23-12-2015 14:13 | Door: Dimitri Reijerman

Toyota wil vanaf 2020 productiemodellen voorzien van camera's en gps-sensoren om zo data in te zamelen. Met deze gegevens wil de autofabrikant kaartmateriaal genereren dat te gebruiken is door zelfrijdende auto's.

Auto's van Toyota gaan met camera het wegennet in kaart brengen. Obstakels, verkeersborden, kruispunten en bochten, volgens de autofabrikant worden ze met een foutmarge van slechts 5 centimeter geregistreerd. Via een draadloze verbinding wordt de data ingezameld op een cloudplatform. Daarmee zet Toyota kaartmateriaal in elkaar.

De methode, onderdeel van Toyota's Mobility Teammate Concept, heeft als voordeel dat Toyota geen speciale voertuigen op de weg hoeft te brengen om data in te zamelen. Hoewel deze specialistische voertuigen nauwkeuriger data inzamelen dankzij dure 3D-lasercamera's, denkt de autofabrikant door data te combineren even nauwkeurig te kunnen zijn. Bovendien wordt het kaartmateriaal met deze werkwijze veel vaker ververst en is het proces goedkoper.

Goed en recent kaartmateriaal is essentieel om autonome voertuigen hun weg te laten vinden. Toyota zal zijn Mobility Teammate Concept op de CES-elektronicabeurs tonen. Deze wordt in januari in Las Vegas gehouden.

Bron: Toyota | Foto: Toyota