04-01-2016 12:09 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla heeft in het vierde kwartaal 17.400 elektrische auto's geleverd. Daarmee heeft de autobouwer zijn doelstelling behaald. Het 'geheimzinnige' Faraday Future staat op het punt om een concurrerende auto te presenteren.

Met het leveren van 50.580 elektrische auto's wereldwijd heeft Tesla zijn doelstelling voor 2015 behaald. De productie van de Model X, bekend om zijn vleugeldeuren, moet echter nog op gang komen: in het vierde kwartaal van vorig jaar maakten slechts 208 Model X-modellen deel uit van de in totaal 17.400 uitgeleverde Tesla-auto's. Bij de overige auto's gaat het om de 'oude' Model S.

Het lage aantal geleverde Model X-auto's is volgens Tesla deels te verklaren door de zogeheten Falcon-vleugeldeuren. De complexe constructie en de naar eigen zeggen hoge kwaliteitseisen zorgden voor een vetraagde introductie van het nieuwe model.

Concurrentie

Tesla krijgt in zijn thuisland binnenkort meer concurrentie: nieuwkomer Faraday Future zal op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas een conceptversie van een elektrische auto presenteren. De start-up doet tot nu nog geheimzinnig over zijn precieze bedoelingen, maar daar gaat dus verandering in komen.

Faraday Future, waarachter een Chinese ondernemer schuil gaat, zal vlak bij Las Vegas een fabriek bouwen ter waarde van $ 1 mrd. Bij het bedrijf werken circa 500 mensen, waaronder voormalig medewerkers van BMW, Lamborghini en Space X. In 2017 wil het bedrijf een eerste voertuig op de markt brengen.

Bron: Tesla | Foto: Tesla