04-01-2016 15:59 | Door: Dimitri Reijerman

Mercedes-Benz heeft plannen opgesteld om de komende jaren vier elektrische modellen te gaan bouwen. Het gaat om twee cross-overs en twee sedans.

De Duitse autobouwer steekt in totaal € 2 mrd in de ontwikkeling van de elektrisch aangedreven voertuigen in de nieuwe Ecoluxe-lijn, meldt het Britse Carmagazine. Een Ecoluxe sedan, met afmetingen die liggen tussen de C- en E-klasse, moet volgens de plannen van Mercedes rond 2018 op de markt komen.

Het prijskaartje voor de elektrische sedan komt rond de € 80.000 te liggen. De andere modellen, waaronder twee crossovers, volgen de daaropvolgende jaren.

Gebouwd in Bremen

Mercedes gaat de emissieloze auto's bouwen in zijn fabrieken in het Duitse Bremen. Volgens het basisontwerp, electric vehicle architecture (EVA), krijgen de auto's een accupack van 400 kilo. Deze levert tot 300 kilowatt aan vermogen. De voorspellingen over de actieradius lopen uiteen.

Met de plannen voor vier elektrische modellen wil Mercedes de concurrentie aan gaan met onder andere Tesla. Andere Duitse autobouwers, waaronder BMW, Audi en Porsche, hebben al eerder plannen voor elektrische modellen aangekondigd.

Bron: Carmagazine | Foto: Mercedes-Benz