12-01-2016 10:25 | Door: Dimitri Reijerman

Audi heeft de h-tron Quattro Concept op de autoshow in Detroit getoond. In tegenstelling tot de elektrisch aangedreven e-tron-conceptcar rijdt de h-tron op waterstof.

De h-tron Quattro Concept is een studie naar de eerste waterstofauto van Audi. Twee elektromotoren, op de vooras en achteras, leveren respectievelijk een vermogen van 90 en 140 kilowatt.

Audi h-tron quattro concept

Een met waterstof gevoede brandstofcel, voorzien van 330 individuele cellen, zorgt voor de energievoorziening. Deze levert 110 kilowatt met een extra 'boost' van 100 kilowatt. Volgens Audi is de waterstof verdeeld over drie tanks met elk een druk van 700 bar.

Audi claimt dat de h-tron Quattro Concept, die plaats biedt aan vier personen en 500 liter bagage, met volle waterstoftanks een actieradius heeft van circa 600 kilometer. Met 1 kilogram waterstof kan 100 kilometer worden gereden.

Zonnecellen bieden 'gratis' extra kilometers

Om de actieradius nog wat te verbeteren, liggen er op het dak van het voertuig zonnecellen die een accu in de auto voeden. Deze leveren per jaar voldoende stroom voor 1.000 'gratis' kilometers.

Voor de acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur heeft de conceptcar 7 seconden nodig. De maximumsnelheid ligt op 200 kilometer per uur.

Audi h-tron quattro concept

Bron: Audi | Foto's: Audi