13-01-2016 09:20 | Door: Dimitri Reijerman

Snappcar heeft het aantal transacties in Amsterdam afgelopen jaar met 39 procent zien toenemen, naar 10.000. Ook het aantal autodelers in de hoofdstad is gegroeid.

Volgens Snappcar is Amsterdam al sinds 2011 de stad met veruit de meeste deelnemers. Het afgelopen jaar nam het aantal autodelers toe met 7.500, waaronder 900 autobezitters. In totaal telt de hoofdstad nu 18.000 autodelers die onderling 2.400 auto's delen.

De meeste auto’s worden verhuurd in de Plantagebuurt, gevolgd door Bos en Lommer en de westelijke grachtengordel. De autodeeldienst stelt dat de meeste huurverzoeken van Amsterdammers afkomstig zijn, mede omdat een deelauto steeds vaker in de buurt is te vinden. Met name kleine stadsauto's of juist grotere voertuigen zijn populair.

Amsterdam ideale omgeving voor deelauto's

Volgens Pascal Ontijd, medeoprichter van Snappcar, zijn er meerdere redenen aan te wijzen waarom Amsterdam goed scoort op het gebied van autodelen: "De mindset van de mensen is juist, men heeft te maken met beperkte parkeergelegenheid en vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen. Wij verwachten dan ook dat de groei aanhoudt de komende jaren en dat peer2peer autodelen voor nog veel meer Amsterdammers een vanzelfsprekende optie wordt, naast de metro, trein en de fiets.”

Ondanks de flinke groei in Amsterdam lijkt de groei in de rest van het land minder spectaculair. Onlangs becijferde LeasePlan dat ongeveer 1 procent van de Nederlanders gebruikmaakt van autodelen en een op de twintig Nederlanders openstaat voor het concept.

Bron: Snappcar | Foto: Public Domain