13-01-2016 10:15 | Door: Dimitri Reijerman

Ford start onder de naam Credit Link een pilotprogramma die personen die een Ford-auto leasen in staat stelt deze te delen met anderen. De kosten worden daarbij gedeeld.

Ford Credit Link

Ford Credit start volgende maand in de Amerikaanse stad Austin. De autobouwer, die zich ook afficheert als een aanbieder van diensten met betrekking tot mobiliteit, gaat in de pilot groepen van drie tot zes personen gezamenlijk een Ford leasen. Deze groepen moeten zichzelf organiseren.

De zogeheten leasegroepen kunnen via een apparaat dat in de auto is geïnstalleerd of een mobiele app rijtijd in de deelauto reserveren. Ook is de status op te vragen, kunnen betalingen verricht worden en is communicatie mogelijk met de andere deelnemers. Volgens Ford krijgt het groepleasemodel een looptijd van twee jaar.

Smart Mobility

Het lease- en autodeelconcept maakt onderdeel uit van Ford Smart Mobility. Binnen dit programma ontwikkelt de Amerikaanse autobouwer concepten voor personen die geen auto in bezit willen hebben, maar op bepaalde momenten wel over eigen vervoer kunnen beschikken. Of het Credit Link-programma ook naar Nederland zal komen, is nog onduidelijk.

Bron: Ford | Foto: Ford