14-01-2016 14:16 | Door: Dimitri Reijerman

Volgens meerdere bronnen zijn er door het Franse ministerie van Economische Zaken invallen gedaan bij een aantal bedrijfslocaties van Renault waar motoren worden getest en goedgekeurd. Mogelijk is ook de Franse autobouwer betrokken bij gesjoemel met emissies.

Persbureau AFP en een lid van vakbond CGT melden dat een antifraudeteam van het ministerie van Economische Zaken op 7 januari bij vier verschillende locaties invallen heeft gedaan. Daarbij zijn onder andere computers in beslag genomen, schrijft Bloomberg.

Renault wil nog niet inhoudelijk reageren op het nieuws maar bevestigt wel de invallen. Het ministerie van Economische Zaken heeft vooralsnog geen verklaring uitgegeven. Op de beurs is het aandeel Renault echter fors gedaald.

De Franse toezichthouders zijn al vooronderzoeken naar diverse autofabrikanten begonnen na het schandaal rondom de sjoemelsoftware van Volkswagen. Ook is het Franse keuringsinstituut dat de emissies meet, gestart met het willekeurig testen van voertuigen. Zo kan het instituut de discrepantie tussen laboratoriumtests en de emissies in de praktijk meten.

Bron: Bloomberg | Foto: Renault