19-01-2016 07:10 | Door: Dimitri Reijerman

ABN Amro is als twaalfde partner toegetreden tot het KLM Corporate BioFuel Programma. Met dit programma wil KLM met de inzet van biobrandstof van SkyNRG zijn CO2-emissies steeds verder terugbrengen.

Door toe te treden tot het Corporate BioFuel Programma betaalt ABN Amro een toeslag die het verschil in prijs overbrugt tussen duurzame biofuel en traditionele kerosine. KLM gebruikt deze investering om in plaats van fossiele kerosine biobrandstof te gebruiken. De biofuel wordt momenteel nog gemengd met kerosine. Daarmee vermindert de luchtvaartmaatschappij zijn CO2-emissies.

KLM Biofuel ABN Amro

Naast ABN Amro zijn diverse bedrijven met een duurzame agenda lid van het KLM Corporate BioFuel Programma: Accenture, CBRE, FMO, FrieslandCampina, Gemeente Amsterdam, Heineken, Loyens & Loeff, Nike, PGGM, Perfetti Van Melle en Schiphol Group vormen de huidige partners.

SkyNRG levert biobrandstof

KLM is in 2010 gestart met zijn biofuel-programma en richtte de onderneming SkyNRG op. Het Amsterdamse SkyNRG, dat ook samenwerkt met Boeing, maakt de biokerosine op basis van frituurvet, maar het kijkt ook naar de mogelijkheden van houtafval. SkyNRG kent inmiddels een onafhankelijke Sustainability Board. Deze bestaat uit de Nederlandse tak van het Wereld Natuur Fonds, Solidaridad en de Energy Academy Europe.

Door de inzet van onder andere biofuels wil KLM in 2020 zijn CO2-uitstoot ten opzichte van 2011 met 20 procent terugbrengen. Ook het vernieuwen van de vloot en een betere vluchtefficiëntie moet daarbij helpen. Het bedrijf staat in diverse lijstjes genoteerd als een van de duurzaamste luchtvaartmaatschappijen.

Bron: KLM | Foto: KLM