23-04-2013 11:26 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met de introductie van zes elektrische taxi’s heeft New York de eerste stappen gezet naar een schoon wagenpark. Als de proef slaagt, wil de burgemeester dat in 2020 één op de drie taxi’s elektrisch is.

De zes elektrische taxi’s gaan een jaar lang als proef rondrijden in New York. De proef wordt uitgevoerd door de de NYC Taxi and Limousine Commission (TLC). David Yassky, woordvoerder van TLC, zegt vertrouwen te hebben in de prestaties van de elektrische auto’s. Hij vertelt dat uit de proef voornamelijk moet blijken of elektrische auto’s wel geschikt zijn als taxi’s. ‘We moeten zien uit te vinden hoe je het opladen van een elektrische auto integreert in de werkdag van een taxi,’ aldus Yassky.

Nissan doneerde de zes taxi’s aan TLC, en bouwde ook drie snelladers in de stad. Daarmee kunnen de taxi’s in een half uur tot 80 procent opgeladen worden. Burgemeester Michael Bloomberg wil dat in 2020 één op de drie taxi’s elektrisch is. Met een wagenpark van meer dan 13.000 taxi’s zou dat neerkomen op ruim 4.000 elektrische taxi’s.

Amsterdam koploper

In Amsterdam rijden al sinds een jaar elektrische taxi’s van het bedrijf TAXI-E. Dit bedrijf gebruikt dezelfde elektrische auto’s (Nissan Leafs) als TLC. Volgens Ruud Zandvliet, directeur van TAXI-E, hebben de elektrische taxi’s in Amsterdam geen problemen met opladen. ‘Afgelopen jaar hebben wij vaker stil gestaan met een lekke band, dan door een lege batterij,’ aldus Zandvliet.

Bron: pcmag.com

Foto: hqworld.net