25-01-2016 16:13 | Door: Dimitri Reijerman

Blue Origin heeft met succes opnieuw de New Shepard-raket gelanceerd en laten landen. Daarmee heeft het bedrijf van Amazon-baas Jeff Bezos bewezen dat de raket daadwerkelijk herbruikbaar is.

De New Shepard wist in november al succesvol van de grond te komen en na een korte ruimtereis heelhuids te landen, een primeur voor een commercieel geëxploiteerde raket. De eentrapsraket is vervolgens opgelapt en afgelopen weekend wederom met succes tot op een hoogte van 101,7 kilometer gebracht. De raket wist daarna te landen, waarmee Blue Origin bewijst dat de New Shepard meermaals inzetbaar is.

Met de vlucht troeft Bezos opnieuw SpaceX-baas Elon Musk af door niet alleen als eerste een raket te laten landen, maar nu ook succesvol dezelfde raket te hergebruiken.

In tegenstelling tot de Falcon 9 is de New Shepard gericht op het naar de ruimte brengen van mensen. Blue Origin mikt daarbij op ruimtetoerisme: passagiers kunnen enkele minuten gewichtsloosheid ervaren. De Falcon 9 vervoert vracht en is onbemand.

Bekijk hieronder de New Shepard-raket van Blue Origin. 

 

Bron: Blue Origin | Foto: Blue Origin