24-04-2013 14:42 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse start-up Zelectric Motors gaat de alom geliefde Volkswagen Kever nieuw leven inblazen: een elektrische motor gaat de cult-auto aandrijven.

Het bedrijf uit San Diego gaat oude kevers – officieel Typ 1, 1200 of 1300 genoemd - opknappen en ombouwen tot elektrische auto’s: ZelectricBugs. De eerste ZelectricBug is al af, maar deze wordt niet verkocht: de CEO van Zelectric Motors David Benardo zegt dit exemplaar zelf te willen houden.

Vanaf de zomer zal de eerste ZelectricBug te koop worden aangeboden. De omgebouwde Kevers zullen zo’n $50.000 (€38.500) gaan kosten. Het bereik van een elektrische kever is 145 tot 180 kilometer en de topsnelheid bedraagt zo’n 130 kilometer per uur.

Als elektrische Kevers een succes worden, wil Benardo ook andere oldtimers gaan verkopen. ‘We zijn begonnen met Kevers omdat ze erg geliefd zijn en er veel onderdelen voor te krijgen zijn. Daarnaast hebben Kevers een simpel ontwerp en wegen ze weinig, waardoor ze makkelijk om te bouwen zijn tot elektrische auto’s,’ aldus Benardo.

Bron: Cleantechnica

Foto: Zelectric Motors