27-01-2016 09:25 | Door: Fitria Jelyta

Het Nederlandse bedrijf Mobilock heeft een digitaal fietsslot ontwikkeld dat fietsers met hun smartphone kunnen openen. Dit moet het delen van fietsen op grote schaal stimuleren.

Het digitale fietsslot van Mobilock maakt het mogelijk fietsen die zijn uitgerust met een Mobilock-systeem te delen. Gebruikers kunnen het slot van deze fietsen via een smartphone-app openen. Het slot is volgens de producent diefstalbestendig en wordt met een kabel op de plek van het traditionele ringslot geïnstalleerd. Zo zou het systeem op alle fietssoorten passen.

Gebruikers kunnen de smarthone-app niet alleen gebruiken om het fietsslot te openen, maar ze kunnen via de app ook zien op welke locatie fietsen met Mobilock-sloten beschikbaar zijn. Hierdoor is het systeem volgens de producent zonder betaalzuilen, fietsklemmen of extra stallingen overal in de wereld te installeren. 

Mobilock fietsslot

Voor de verdere ontwikkeling van het fietsdeelsysteem, zegt Mobilock gebruik te kunnen maken van zaken die er al zijn. Zo zijn er volgens het bedrijf in Nederland bijna 19 miljoen fietsen, circa 8 miljoen smartphones en tienduizenden fietsstallingen. 

Om deze bestaande zaken te kunnen gebruiken, benadert Mobilock de komende tijd bedrijven, gemeenten en thuiszorgorganisaties die hun personeel fietsen willen laten delen. Ook andere partijen, zoals fietsverhuurders in de toeristische sector, hotels, luchthavens en bedrijventerreinen, vormen volgens het bedrijf een belangrijke doelgroep. 

Bron: Mobilock | Foto: Hoofdafbeelding: DuurzaamBedrijfsleven, In tekst-afbeelding: Mobilock (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)