01-05-2013 16:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Volkswagen wil voor 2020 de CO2-uitstoot bij de productie van auto’s met 40 procent verminderen. Ook investeert de fabrikant in duurzame energie.

Dit meldt Volkswagen Group in zijn nieuwe duurzaamheidsrapport. Het gaat echter alleen om de fabrieken in Duitsland. Daarnaast wil het Duitse bedrijf de gemiddelde CO2-uitstoot van alle auto’s terugdringen tot minder dan 95 gram per kilometer. Geen vreemde doelstelling: de Europese Unie verplicht hen namelijk deze reductie toe te passen. De 245 modellen hebben nu een gemiddelde CO2-uitstoot van zo’n 120 gram per kilometer.

Om deze doelen te halen zal het Duitse bedrijf zo’n tweederde van zijn €50,2 mrd tellende investeringsprogramma inzetten. Dit geld gaat bijvoorbeeld gebruikt worden voor de ontwikkeling van zuinigere en veiligere voertuigen, nieuwe aandrijfmogelijkheden en de verduurzaming van de productieprocessen. Ook investeert Volkswagen tegen 2016 zo’n €600 mln in duurzame energie.

Volkswagen mag terugkijken op een erg succesvol jaar. Zo verkochten ze in 2012 9.3 miljoen auto’s, 1 miljoen meer dan in 2011, en wisten ze hun omzet te verhogen naar €11.5 mrd. Volkswagen erkent hierdoor een grote impact te hebben op het milieu, en wil dit door de eerder genoemde maatregelen beperken. Het is de vraag hoeveel we hiervan terug gaan zien: Volkswagen wil namelijk meer dan 10 miljoen auto’s gaan produceren.

Foto: Dave Pinter via Flickr Bron: Volkswagen