12-03-2012 20:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De elektrische Opel Ampera heeft de prestigieuze titel ‘Auto van het jaar 2012’ gewonnen. Met name door de aanzienlijke actieradius en lage CO2-uitstoot per kilometer heeft de Opel de nummer één plek verdient.

Karl-Friedrich Stracke, CEO van Opel: ‘De Opel Ampera is een familie auto. Gezinnen kunnen op de auto vertrouwen, zonder bang te zijn voor problemen rondom het bereik. Deze award is daarom uiterst belangrijk voor ons’.

Potentiële autokopers maken zich bij de aankoop van een elektrische auto vaak zorgen om de actieradius. Deze zorg is verleden tijd met de Opel Ampera. Naast een elektrische accu heeft de Ampera een hulpmotor, de range extender. In principe rijdt de auto op batterij, maar als deze leeg is, neemt de range extender de toevoer van elektriciteit over door een generator aan te drijven met conventionele brandstof.

Hierdoor heeft 'de auto van het jaar 2012' een actieradius van 460 km. Voor overige elektrische auto's ligt de maximale actieradius tegenwoordig rond de 170 kilometer.

Hakan Matson, auto deskundige van het Zweedse financieël dagblad Dagens Industri: ‘Door het oplossen van het probleem rondom de actieradius, is dit een opmerkelijke stap in toekomst van elektrisch rijden’.

Ook heeft de Opel Ampera een opvallend lage CO2 uitstoot van 40 gram per kilometer.

Bron: Guardian

Foto: Autoviva