12-02-2016 12:26 | Door: Dimitri Reijerman

Opel zal volgend jaar de Europese versie van de Chevrolet Bolt op de Europese markt uitbrengen, onder de naam Ampera-e. Een prijskaartje noemt Opel nog niet, maar naar verwachting zal deze rond de 28.000 euro liggen.

De Bolt, waarin vijf personen passen, is door Chevrolet in januari op de CES-beurs onthuld. Volgens de Amerikaanse autobouwer zal de elektrische auto een actieradius hebben van circa 300 kilometer. De accu's zijn in een uur tijd 80 procent vol te laden. De topsnelheid ligt op 145 kilometer per uur, waarbij de auto van 0 naar 100 kilometer per uur accelereert in 7 seconden.

Meest opvallend is de nieuwprijs die Chevrolet noemde: de Bolt gaat in de Verenigde Staten $ 30.000 kosten, een relatief gunstige prijs voor een elektrische auto en daarmee in het middensegment passend.

Inmiddels heeft Opel, net als Chevrolet onderdeel van General Motors, aangekondigd dat de Bolt in Europa onder de naam Ampera-e op de markt komt. De Ampera-e zal binnenkort te zien zijn op de autosalon van Gèneve en in 2017 moet de elektrische auto te koop zijn. Naar verwachting ligt de vanafprijs rond de € 28.000.

Betaalbaarder met een grotere range

De prijs voor elektrische auto's daalt gestaag, terwijl de actieradius dankzij verbeterde accutechnologie elk jaar toeneemt. Veel autoliefhebbers kijken uit naar de introductie van de Model 3 van Tesla. Deze auto gaat circa € 35.000 kosten. Tesla onthult eind maart de Model 3.

Opel Ampera-e

Bron: Opel | Foto: Opel