16-02-2016 09:34 | Door: Dimitri Reijerman

De NS gaat samen met de gemeente Utrecht op vijf nieuwe locaties OV-fietsen aanbieden. De locaties staan in de stad, terwijl OV-fietsen tot nu toe alleen op stations te vinden waren.

Volgens OV Magazine is een eerdere proef met locaties op het Janskerkhof en bij het Moreelsepark, die sinds 2014 loopt, geslaagd. Met een OV-chipkaart kan een abonnee een sleutel van een deelfiets verkrijgen door de chipkaart tegen een automaat te houden. Bezitters van een OV-fietsabonnement ervaren de OV-fietspunten in de binnenstad volgens de NS als een toegevoegde waarde.

Omdat de proef met de deelfietsen in het centrum succesvol is verlopen, wil de NS het aantal locaties samen met de gemeente Utrecht uitbreiden met vijf stuks. Waar deze precies komen, is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente verrijzen de fietspunten 'in en rond het centrum'. 

De stap van de NS om ook in stadscentra OV-fietspunten te openen, is opvallend. Tot nu toe plaatste het vervoersbedrijf de OV-fietspunten uitsluitend rondom treinstations.

Bron: OV Magazine | Foto: By Mauritsvink (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons