22-02-2016 14:59 | Door: Dimitri Reijerman

Audi wil met zijn Quattro Ultra-programma het brandstofverbruik verminderen van modellen die voorzien zijn van vierwielaandrijving.

Volgens de Duitse autofabrikant kan het brandstofverbruik, met behulp van verbeterde software en een nieuw ontwerp van de vierwielaandrijving, met 0,3 liter per gereden kilometer worden verminderd.

De Duitse autobouwer stelt dat de software om de 10 milliseconden een groot aantal parameters naloopt om te controleren of 4x4-aandrijving noodzakelijk is. Een Audi-model zal zonder noodzaak alleen op voorwielaandrijving rijden.

De 4x4-koppeling met de achterwielen schakelt volgens Audi alleen in op momenten dat de aanvullende achterwielaandrijving daadwerkelijk noodzakelijk is, bijvoorbeeld als de auto grip dreigt te verliezen of wanneer de weersomstandigheden daar om vragen. Het is wel mogelijk voor de bestuurder om de 'zuinige' modus uit te schakelen.

Audi wil de verbeterde Quattro Ultra-software in eerste instantie toepassen op de A4 Allroad. Dit model komt later dit jaar op de markt. Vermoedelijk zal de zuinigere software voor vierwielaandrijving ook zijn ingang vinden op de A5, Q5, A6 en A7.

Bron: Audi | Foto: Audi