05-04-2016 12:01 | Door: Dimitri Reijerman

Hyundai Motor Group, dat de automerken Hyundai en Kia in handen heeft, wil in 2020 zeker 26 duurzame autotypen op de markt brengen.

Dat zegt de autofabrikant tegen Automotive News. Het gaat om zeker twaalf hybride modellen, zes plugin-hybrides, twee volledig elektrische auto's en twee modellen die met een brandstofcel zijn uitgerust.

Tot nu levert het concern op jaarbasis nog 43.000 duurzame modellen, in 2020 moet dit aantal zijn gestegen naar zo'n 300.000. Met dergelijke groeicijfers denkt Hyundai de tweede positie achter Toyota in handen te kunnen krijgen en bovendien de groene modellen winstgevend te kunnen verkopen.

Hyundai valt Toyota onder andere aan door een concurrent voor de Prius uit te brengen. De Ioniq zal ook in een elektrische variant op de markt komen.

Om de kosten beheersbaar te houden, zet Hyundai onder andere in op het gebruik van componenten die uitwisselbaar zijn, zoals de elektrische motoren. Daarnaast haalt het bedrijf momenteel geld op om de ontwikkelkosten te financieren. Zo haalde Hyundai vorige maand $ 500 mln op met de uitgifte van green bonds.

De plannen van Hyundai zijn gedurfd. Niet alleen moet het bedrijf zich invechten in deze markten, ook is in de Verenigde Staten en de Europese Unie de verkoop van 'groene' automodellen in het slop geraakt. Dat komt mede door de gedaalde olieprijzen die zorgen voor lage benzineprijzen bij de pomp.

Toch zegt de autobouwer dat de overstap naar groenere automodellen noodzakelijk is, omdat het bedrijf met traditionele brandstofmotoren in de toekomst niet langer aan de steeds strengere emissie-eisen kan voldoen.

Bron: Automotive News | Foto: Hyundai