06-04-2016 09:50 | Door: Dimitri Reijerman

Ségolène Royal, De Franse minister voor milieu en energie, heeft aan Tesla voorgesteld om de binnenkort sluitende nucleaire installatie Fessenheim te gebruiken als locatie voor een nieuwe fabriek van de autobouwer.

Dat meldt het Franse persbureau AFP. De Fessenheim-kerncentrale uit 1978, dicht bij de grens met Duitsland en Zwitserland, zal eind dit jaar sluiten. Daarmee komt ook de lokale werkgelegenheid in het geding: Er werken meer dan 1.000 mensen in de kerncentrale.

Ségolène Royal ziet in Fessenheim een ideale vestigingsplaats voor een Europese fabriek van Tesla. Ook denkt de minister met haar plan een nieuwe toekomst voor de werknemers van Fessenheim te kunnen bieden.

Royal zegt dat ze haar plannen voor een Tesla-fabriek bij Fessenheim heeft voorgelegd aan Elon Musk, CEO van Tesla. Musk zou het plan niet bij voorbaat hebben afgewezen. Bovendien heeft Musk al eerder gehint op de mogelijke bouw van een fabriek in de Elzas, niet ver van Fessenheim.

In Frankrijk groeit de belangstelling voor elektrische auto's. Dat komt mede doordat de Franse overheid een aanschafsubsidie heeft ingesteld die kan oplopen tot € 10.000 voor een nieuwe elektrisch voertuig.

Bron: AFP | Foto: By Florival fr (Own work) [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons