14-04-2016 13:37 | Door: Dimitri Reijerman

Het instapmodel van de Tesla Model X, een SUV waarvan de levering in Nederland nog op gang moet komen, krijgt een grotere accu. Daarmee ligt de actieradius iets hoger, maar in de Verenigde Staten komt de prijs iets hoger te liggen.

De geheel elektrische Model X had tot nu toe de 70D als instapmodel. Deze variant had een accupack van 70 kilowattuur, maar deze versie is vervangen door type 75D. Zoals de naam al suggereert, heeft dit accupack een capaciteit van 75 kilowattuur.

Met het betere accupakket gaat de actieradius van een gespecificeerde theoretische 354 kilometer omhoog naar 381 kilometer. Voor deze iets grotere range heeft Tesla wel de adviesprijs verhoogd: de 75D moet in de VS $ 84.200 opbrengen, $ 3.000 meer dan de 70D.

Onduidelijkheid over Nederlandse prijzen

Of de prijzen ook in Nederland omhoog gaan, is nog niet duidelijk. De Model X kost hier in zijn basisversie vooralsnog € 94.500. Tesla zal in eerste instanties de focus leggen op de productie van de krachtiger 90D. Deze moeten in de tweede helft van dit jaar beschikbaar komen.

Aan de specificaties van het instapmodel is niets veranderd: de elektrische auto gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in 6,2 seconde. De topsnelheid ligt op 210 kilometer per uur.

Umbrella-modus

Tesla heeft ook een interessante software-update uitgebracht. De zogenaamde Umbrella-modus laat de vleugeldeuren van de Model X minder ver uitklappen. Dit vermindert bij zware neerslag de hoeveelheid vocht die in de auto terecht komt.

 

Bron: Tesla | Foto: Tesla