14-04-2016 18:54 | Door: Dimitri Reijerman

Faraday Future is in de woestijn van Nevada begonnen met de bouw van een fabriek voor elektrische auto's. De productiefaciliteit zal de benodigde energie zelf op duurzame wijze opwekken.

In nog geen twee jaar tijd moet de fabriek van de autofabrikant klaar zijn, terwijl er normaliter vier jaar nodig zou zijn voor een dergelijk omvangrijk bouwsel. Het project gaat $ 1 mrd kosten en moet uiteindelijk werk leveren voor circa 4.500 personen.

Net als de Gigafactory van Tesla is de fabriek zelfvoorzienend op het gebied van energie. Naast zonnepanelen op het dak van de fabriek moeten ook windmolens en aardwarmte energie leveren.

Mysterieuze toekomstplannen

Faraday Future heeft nog niet aangegeven welk type elektrisch voertuig het bedrijf in zijn fabriek wil produceren. Het bedrijf opereert met veel geheimzinnigheid, maar presenteerde begin dit jaar al wel een conceptcar. Deze FFZero1 zou een vermogen hebben van 1.000 paardenkrachten.

De firma zegt dat de basis van de FFZero1, variable platform architecture geheten, dankzij zijn modulaire karakter snel is te gebruiken voor een nieuw type auto. Ook werkt het bedrijf, dat zijn ontwikkelkosten grotendeels met Chinees investeringsgeld dekt, samen met Aston Martin.

Bron: Faraday Future | Foto: Faraday Future