18-04-2016 14:31 | Door: Erik Verheggen

Apple werkt in Berlijn aan zijn elektrische auto. De techreus zou zijn auto in Duitsland als onderdeel van een deelautodienst aan de man willen brengen. Zelfrijdend is de wagen echter nog niet.

Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) op basis van anonieme bronnen. De productie zou plaatsvinden in de Oostenrijkse fabriek van de Canadese fabrikant Magna. Die fabriek heeft capaciteit over voor honderdduizenden auto’s per jaar na het wegvallen van de productie voor Mini.

Volgens de Frankfurter Allgemeine werkt een team van oud-medewerkers uit de Duitse automobielindustrie op een geheime locatie in Berlijn aan de auto. Apple mikt er volgens de Duitse krant op om de auto in 2019 of 2020 op de markt te brengen als deelauto. De keuze voor carsharing zou uit nood geboren zijn: Apple heeft nog geen netwerk van dealers en onderhoudsbedrijven.

Ondanks alle geruchten is de Apple-auto geen zelfrijdend model. De Frankfurter Allgemeine meldt dat het bedrijf uit Cupertino die functionaliteit eventueel later wil toevoegen.

Onduidelijk is of de Duitse marktintroductie als deelauto model staat voor het wereldwijde verkoopmodel.

Bron: FAZ | Foto: Håkan Dahlström, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)