19-04-2016 12:03 | Door: Erik Verheggen

Fastned en NS plaatsen laadstations voor elektrische auto's op braakliggende terreinen bij stationslocaties in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Dat maakt Fastned bekend. Het gaat voorlopig om drie locaties. De komende tijd bekijken beide bedrijven of het mogelijk is om op nog meer locaties snellaadstations van Fastned te realiseren.

"Het is mooi dat we deze braakliggende terreinen op een maatschappelijk relevante manier kunnen inzetten"

Deze aanpak biedt NS Stations, eigenaar van de grond, de kans om braakliggende terreinen in steden een goede bestemming te geven. Peter Mulder, directeur Vastgoed NS Stations: “Het is mooi dat we deze braakliggende terreinen op een maatschappelijk relevante manier kunnen inzetten. Dergelijke duurzame initiatieven zijn een prima invulling voor deze goed bereikbare locaties.”

Fastned krijgt op zijn beurt de mogelijkheid om zijn netwerk van snellaadstations verder uit te breiden naar verschillende stedelijke locaties. Fastned-CEO Michiel Langezaal: “Wij willen graag snellaadstations langs uitvalswegen van steden realiseren, zodat mensen niet meer afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van laadpalen, maar altijd snel kunnen laden en hun weg kunnen vervolgen.”

Fastned heeft inmiddels vijftig stations langs de snelweg operationeel. Door ook in steden stations te realiseren speelt Fastned in op het toenemende aantal elektrische auto’s en de behoefte om ook in de stad snel te kunnen opladen. Eerder kondigde Fastned plannen aan voor de bouw van vijf laadstations in Den Haag.