19-04-2016 15:36 | Door: Erik Verheggen

Green Team Twente heeft zijn nieuwe waterstofauto onthuld. De H2.Zero kan op de energie-inhoud van een reep Snickers drie uur rijden. De auto moet deze zomer hoge ogen gaan gooien.

Het Twentse studententeam mikt op een podiumplek tijdens de Shell Eco Marathon in Londen, die in juni plaatsvindt. De nieuwe waterstofauto is flink verbeterd en is gebouwd voor het heuvelachtige parcours in Londen. De H2.Zero rijdt tot 1.000 kilometer op een liter waterstof.

Het team heeft de complete aandrijflijn van de vorige waterstofauto veranderd. Zo werden de versnellingsbak en buffer aangepast. Alleen de aerodynamica van de auto werden overgenomen van het vorige team, dat een auto bouwde die toegankelijker werd en meer de auto van de toekomst symboliseerde.

“De brandstofcel in de H2.Zero is hetzelfde als in de vorige auto, maar verder zijn er belangrijke veranderingen”, vertelt Wouter Jeuring van Green Team Twente. “We hebben de ophanging en overbrenging aangepast en de buitenkant van de auto gewijzigd en verbeterd.”

Afgekeken van de Formule 1

Het team bracht ook een belangrijke verbetering aan in de achterophanging van de auto. “Dat zorgt ervoor dat alle vier de wielen volledig onafhankelijk van elkaar kunnen veren en dat het wiel daarbij rechtop blijft. Alle vier de wielen zijn nu vastgemaakt aan de auto door middel van koolstofvezel stangen. De ophanging is nu niet alleen erg licht, maar ook makkelijk aan te passen. Dit systeem lijkt veel op dat in lichtgewicht raceauto’s, zelfs in de Formule 1.”

Vanaf 30 juni gaat Green Team Twente de strijd aan met ruim tweehonderd andere teams tijdens de Shell Eco Marathon. Hierbij is het de bedoeling zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof. De Europese editie van de race vindt de komende jaren plaats rondom het beroemde Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Voorheen vond de duurzaamheidsrace plaats rondom Ahoy in Rotterdam.

Bron: Green Team twente