21-04-2016 13:40 | Door: Dimitri Reijerman

Volvo wil eind 2025 in totaal meer dan 1 miljoen auto's hebben verkocht die geheel elektrisch of hybride zijn uitgevoerd. In 2019 wil de autofabrikant zijn eerste geheel elektrische auto op de markt brengen.

Hakan Samuelsson, CEO van Volvo, spreekt over een 'doelbewust ambitieuze' doelstelling. Naast de ontwikkeling van een volledig elektrisch model, brengt de Zweedse autobouwer de komende jaren voor elk regulier model minimaal twee hybride varianten uit.

elektrische volvo

Volvo stelt dat zijn nieuwe platformen, scalable product architecture (SPA) voor compacte auto's en compact modular architecture (CMA) voor grotere modellen, een goed uitgangspunt vormen voor de bouw van hybrides en geheel elektrische auto's. De 90- en 60-serie verschijnen op basis van de SPA-architectuur en de aankomende 40-serie op CMA. Al deze auto's krijgen hybride uitvoeringen.

Het is echter nog onduidelijk hoe Volvo zijn eerste volledig elektrische auto precies gaat vormgeven, maar in 2019 moet deze marktrijp zijn.

Duurzaamheidsagenda

Volgens Volvo maken de nieuwe doelstellingen voor een overstap naar elektrische voertuigen onderdeel uit van de duurzaamheidsagenda van het bedrijf. Tot nu toe heeft de autobouwer nog geen belangstelling getoond voor voertuigen die op waterstof rijden, een duurzame brandstof waar Toyota zich op richt.

Bron: Volvo | Foto: Volvo