22-04-2016 11:41 | Door: Dimitri Reijerman

Strukton is samen met zijn zusterorganisaties Centric en Antea Group begonnen met een pilot rondom elektrische leaseauto's. Doel van het project is CO2-reductie.

Medewerkers van Centric krijgen de beschikking over zeven elektrische voertuigen, Antea één en voor Strukton-medewerkers zijn vijf elektrische auto's aanwezig. Tijdens de pilot zal Strukton diverse zaken monitoren en rapporteren.

Het bouw- en spporbedrijf wil naar eigen zeggen met de ervaringen in de pilot onder andere vaststellen hoe de laadvoorzieningen op de kantoren moeten worden ingericht. Ook het mobiliteitsgedrag van de gebruikers van de elektrische vloot zal worden gevolgd.

Minder CO2-uitstoot

Strukton zegt dat de vloot aan elektrische voertuigen bedoeld is om de CO2-voetafdruk van het concern te verkleinen. In februari van dit jaar tekende het bedrijf de Cleaner Car Contracts van de stichting Natuur & Milieu. Het doel is om in 2020 een uitstoot te realiseren van maximaal 95 gram CO2 per kilometer per auto.

De deelnemers van Strukton krijgen overigens ook de beschikking over NS Business Cards en medewerkers kunnen high speed e-bikes reserveren. Ook promoot het bedrijf videoconferencing en alleen zuinige leaseauto's zijn nog toegestaan.

Bron: Strukton | Foto: By AlfvanBeem (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons