25-04-2016 09:44 | Door: Dimitri Reijerman

De Solar Impulse 2, een vliegtuig dat vliegt op basis van zonne-energie, is na een vlucht van drie dagen over de Stille Oceaan veilig geland in het Californische Mountain View.

Het zonnevliegtuig vloog vlak voor de landing in Californië nog een rondje over de Golden Gate Bridge in San Francisco. Na de landing van het toestel kreeg piloot Bertrand Piccard en zijn Zwitserse Solar Impulse-team nog een onverwacht bezoekje van Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page.

De Solar Impulse 2 was vorige week opgestegen vanuit Hawaï. De vlucht naar Californië duurde in totaal 62 uur. Het Solar Impulse-team is nu ongeveer halverwege de reis van ongeveer 35.000 km rond de aarde met in totaal twaalf etappes.

De vlucht naar Californië vergde veel voorbereiding. Nadat het toestel in maart 2015 in Hawaï was geland, was een pauze nodig om defecte accu's te repareren. Nu het toestel in Californië is geland zal het team de voorbereidingen beginnen om het toestel naar New York te laten vliegen. Uiteindelijk moet de Solar Impulse 2 landen in Abu Dhabi, het oorspronkelijke vertrekplaats van het zonnevliegtuig.

Met de Solar Impulse 2 wil het Zwitserse team laten zien dat het mogelijk is om een vliegtuig geheel op zonne-energie te laten vliegen. Daarvoor is het toestel uitgerust met 17.000 zonnecellen op de vleugels. 's Nachts kan het toestel een kruissnelheid van circa 45 kilometer per uur ontwikkelen op de elektriciteit vanuit de accu's.

Solar Impulse

Bron: Solar Impulse | Foto's: Solar Impulse